شارژدافیر سفارت ایالات متحدۀ امریکا در کابل بر حفظ آزادی رسانهها در افغانستان تاکید کرد و آن را یکی از مهمترین دستآوردهای دو دهۀ پسین خواند
راس ویلسن، شارژدافیر سفارت ایالات متحده آمریکا در کابل ، روز سه شنبه (9 جدی) در تویتر نوشت که در پی حملات هدفمند اخیر در هلمند، غزنی، ننگرهار و کابل که به گفته وی منجر به خاموش ساختن صداهای با حرمت در رسانههای افغانستان شد، او با نمایندگان رسانهها، نهادهای حامی رسانهها و دپلوماتان خارجی مقیم کابل ملاقات کرد.
آقای ولسن گفت که هدف این دیدار این بود تا نمایندگیهای دپلوماتیک آمریکا و سایر کشورها در کابل، از زبان خود رسانهها و نهادهای حامی رسانهها در مورد تهدیدهایی که با آن روبرو اند، بشنوند.
شارژدافیر سفارت آمریکا در کابل اضافه کرد که در این ملاقات، روی استراتیژی تامین امنیت خبرنگاران و کمک به آن عده خبرنگاران که زندگی شان به خطر مواجه است، بحث شد.
راس ویلسن گفت که دست اندرکاران رسانهها در افغانستان در گزارشدهی در مورد شفافیت و پاسخگویی، از خود شجاعت چشمگیر نشان می دهند.
او با ابراز حمایت آمریکا از رسانه های افغانستان همچنین از هشتگ "خبرنگاران را هدف قرار ندهید" در پیام تویترش کار گرفته است.
این در حالی است که سازمان گزارشگران بدون مرز با نشر یک گزارش تازه، پنج کشور را به عنوان مرگباترین کشورها در جهان برای خبرنگارن معرفی کرده است.
بر اساس این گزارش کشورهای مکسیکو، عراق، افغانستان پاکستان و هند، مرگباترین کشورها برای خبرنگاران در سال 2020 میلادی بوده اند.
این سازمان گفته است که در جریان امسال، تنها هشت خبرنگار در مکسیکو، شش خبرنگار در عراق، پنج خبرنگار در افغانستان، چهار تن در هند و چهار تن دیگر در پاکستان کشته شدهاند.
یافتههای این سازمان نشان میدهد که در جریان سال 2020 میلادی، 50 خبرنگار در جهان کشته شدهاند که 86 درصد آنان به گونۀ عمدی و در جریان کار هدف قرار گرفتهاند.
سازمان گزارشگران بدون مرز تاکید کرده است که همزمان با پیشرفتها در روند صلح افغانستان، خشونتها علیه خبرنگاران و کارمندان رسانهای در این کشور رو به افزایش بوده است.
این سازمان همچنان گفته که در دو ماه اخیر سه خبرنگار به شمول محمد الیاس داعی و ملالی میوند در ولایتهای هلمند و ننگرهار هدف قرار گرفته و تا اکنون هیچ گروهی مسوولیت حمله بر آنان را نپذیرفتهاند.
این دومین سال است که افغانستان به عنوان "سومین کشور مرگبار برای خبرنگاران" در جهان شناخته میشود.
در چند هفتۀ اخیر کشتار هدفمند که در آن خبرنگاران، فعالان مدنی، داکتران و مدافعان حقوقبشر کشته شده اند، افزایش یافته است.
رئیس جمهور غنی دو روز پیش، حمله برخبرنگاران وفعالان مدنی را حمله بریک "نسل" عنوان کرد و از نهادهای امنیتی افغانستان خواست که برای بهبود وضعیت امینتی خبرنگاران و فعالان مدنی در این کشور تلاش کنند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/21538
تگ ها: